Kıyma ve patatesin mükemmel birleşimi! Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen Tunus Kebabı tari..


Tunus Kebabı, fırında kızaran patateslerin içini dolduran baharatlı kıyma harcı ve üstündeki eriyen kaşar peyniriyle nefis bir lezzet sunuyor. Orta Doğu ve Akdeniz mutfağından ilham alarak hazırlanan bu tarif, sofralarınıza hem lezzet hem de görsellik katacak.

Tunus kebabı, Orta Doğu ve Akdeniz mutfağından etkileyici bir tarif olup, lezzeti ve sunumuyla sofralarınıza fark katacak bir yemektir. Patates ve kıymanın mükemmel uyumunu sunan bu tarif, kıymalı harç, nefis salçalı sos ve kızarmış kaşar peyniri ile tamamlanıyor. Hem pratik hem de doyurucu olan bu ana yemek, hem hazırlaması kolay hem de oldukça keyifli. Bu harika tarifi mutlaka denemelisiniz!

TUNUS KEBABI TARİFİ

Malzemeler:

Tunus Kebabı İçin:

4 adet uzun patates

300 gram kıyma

1 adet soğan

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Tunus Kebabı Sosu İçin:

2 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı salça

Tunus Kebabı Üzeri İçin:

1 küçük kase rendeden geçirilmiş kaşar peyniri

Tunus Kebabı Tarifinin Püf Noktası: Patateslerin içini kolayca oymak için onları haşlayabilir ya da fırında yumuşayana kadar bekletebilirsiniz.

tunus-kebap.jpg

YAPILIŞI:

Patatesleri Hazırlayın: Patatesleri ortadan ikiye kesip içlerini dikkatlice oyun. Üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirip, fırında 15 dakika kadar ön pişirme yapın. Patateslerin yumuşaması yeterli olacaktır.

Kıymalı Harcı Hazırlayın: Kıyma, soğan, kapya biber ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede ısıtın, soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymayı ilave edin ve rengi dönene kadar pişirin. Karabiber ve tuzu ekledikten sonra biraz su ekleyin ve harcın pişmesini bekleyin.

Patatesleri Doldurun: Önceden pişirdiğiniz patateslerin içine hazırladığınız kıymalı harcı doldurun. Doldurduktan sonra, üzerlerine hazırladığınız salçalı sosu dökün.

Fırına Verin: Patateslerin tamamını sosla kapladıktan sonra, fırına verin ve 180°C’de yaklaşık 20 dakika pişirin.

Üzeri İçin Kaşar Peyniri Ekleyin: 20 dakika sonra, rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine serpin ve peynir eriyip üzeri kızarana kadar 5-10 dakika daha pişirin.

“Kıyma ve patatesin mükemmel birleşimi! Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen Tunus Kebabı tarifi!” haberi, 13 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Yemek Tarifi kategorisi altında bulunan Kıyma ve patatesin mükemmel birleşimi! Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen Tunus Kebabı tarifi! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kıyma ve patatesin mükemmel birleşimi! Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen Tunus Kebabı tarifi! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yemek Tarifi konusunda 13 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.





Haber Kaynak Linki

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir